Wegens de aanhoudende drukte zijn wij telefonisch helaas minder goed bereikbaar. Wij vragen u vriendelijk een mail te sturen.

Mitsubishi airco's

Mitsubishi is voornamelijk bekend in Europa van de automobielen industrie. Met een oprichting in 1870 in het huidige Japan is Mitsubishi uitgegroeid tot een van de meest erkende bedrijven op verschillende technologische vlakken. In dit geval ook van de airco systemen. Mitsubishi biedt een uitstekend aanbod voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. 

Voordelen

  • Uitstekende kwaliteit
  • Goede garantie voering

 

Nadelen

  • Zijn duurder dan de gemiddelde concurrent
  • Bieden niet overal standaard wifi op aan

Qventi airco's

Qventi is een Nederlandse onderneming die zich voornamelijk richt op de particuliere klant. Zij onderscheiden zich door een innovatieve airconditioning voor een betaalbare prijs. Het huidige assortiment biedt een ruim aanbod voor ieder wat wils en zal de komende tijd nog verder aangevuld worden. 

 

Voordelen

  • Er zit een Nederlands bedrijf achter
  • Bieden een scherpe prijs

 

Nadelen

  • Assortiment mist nog de grotere airco units

Airco installeren? Hier moet u op letten!

Een airco aan de muur wordt deels binnen en deels buiten geplaatst. Voor beide delen zijn er verschillende oplossingen om het ideale rendement uit het systeem te krijgen.

Tips voor de beste plaats binnen

De airco aan de binnenzijde van uw kamer moet op een rechte vlakke wand geplaatst worden en ongeveer 10 centimeter van het plafond. Dit bevorderd een goede aanzuiging en circulatie. Een airco circuleert namelijk alleen de binnenlucht en verplaatst geen lucht van binnen naar buiten of andersom. Het binnendeel condenseert tijdens het koelen en het buitendeel doet dit tijdens het verwarmen. Het condens water wat door het apparaat wordt opgevangen, wordt met een afschot naar buiten afgevoerd. Indien de situatie dit niet toelaat, zal er een extra condenspomp worden geplaatst zodat het water naar buiten loopt.

Tips voor de beste plaats buiten

De beste plaats is een positie waarbij de buitenunit volledig vrij is. Een unit is te plaatsen op een plat dak, maar wij adviseren het liefst een plaatsing bijvoorbeeld aan de buitenmuur. U zult deze oplossing daarom vaak in uw woonwijk zien, dit zijn oplossingen waarbij de airco buitenunit met beugels aan de muur vastgemaakt wordt. Dit zorgt ervoor dat het systeem het beste functioneert. Bij grotere units raden wij aan de airco op een aparte groep in de meterkast aan te sluiten. Kleinere units kunnen ook op combinatie groepen aangesloten worden. 

Lees hier meer over airco's laten plaatsen