OVER ZOEKOMST

Airco laten plaatsen

Klaar met die hete zomers of koude winters? Overweeg dan om een aircosysteem te laten installeren. Dit is een uitstekende en betaalbare oplossing om uw huis in de zomer te koelen en in de winter te verwarmen. Het plaatsen van een airco biedt namelijk vele voordelen:

  • U verhoogt uw wooncomfort
  • U verhoogt uw woningwaarde
  • De lucht die de airco uitblaast wordt gefilterd
  • U kunt verwarmen tijdens koude dagen
  • U kunt koelen wanneer u wilt
  • Bedien het apparaat met een afstandsbediening of uw smartphone

De installatie betreft meestal het monteren van een split airco aan de binnenmuur. Er wordt vervolgens een gat tussen de binnen- en buitenmuur geboord om de airco aan de buitenunit te verbinden. De buitenunit kan aan de muur bevestigd worden met speciale beugels. Een andere mogelijkheid is het bevestigen via een leidingkoker naar een locatie op een plat dak, balkon of andere constructie waar de unit veilig bevestigd kan worden.

Zoekomst

Veelgestelde vragen

Wij zullen in overleg met u bepalen waar de airco het best geplaatst kan worden. Hierbij is het belangrijk om met een aantal punten rekening te houden.  

  • Een airco wordt geplaatst op een vlakke wand of ondergrond
  • De grootte van de ruimte is bepalend voor het type airco
  • Zorg voor voldoende ruimte voor de in- en uitvoer van luchtstroom
  • Wanneer condenswater niet goed kan aflopen, plaatsen we een condenspomp

Meestal wordt een airco gebruikt om de woonkamer, slaapkamer en zolder te koelen tijdens warme dagen. Strategisch geplaatste airco’s kunnen ook koele lucht naar andere kamers brengen. Het vermogen van een airco wordt afgestemd op de grootte van de ruimte. Al onze airco’s kunnen zowel koelen als verwarmen. 

Het plaatsen van een vaste airco in huis is mogelijk vanaf € 1.300,- incl. BTW. Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Zoekomst kan een vrijblijvend advies op maat aanbieden. 

Wist u dat een airco ok de mogelijkheid biedt om een ruimte te verwarmen door het koelingsproces om te draaien? Hierdoor kunt u voordeliger verwarmen dan met uw CV. Elektriciteit is in vergelijking goedkoper en kan efficiënt worden opgewekt met zonnepanelen.

Hier zijn we de beste in

Advies op maat

Elke installatie wordt afgestemd op uw persoonlijke behoeften en kenmerken van uw woning of bedrijfspand. Wij zorgen voor een oplossing die perfect past bij uw specifieke situatie en wensen. Hierbij staat persoonlijk contact centraal. Onze producten zijn van hoge kwaliteit en garanderen u jarenlang comfort.