Airco laten plaatsen

Klaar met die hete zomers of koude winters? Dan is een airco laten plaatsen een uitstekende en betaalbare optie om uw huis in de zomer (te koelen en in de winter te verwarmen) koel te krijgen. Het laten plaatsen heeft namelijk vele voordelen.

  • U verhoogt uw wooncomfort
  • U verhoogt uw woningwaarde
  • De lucht die de airco uitblaast wordt gefilterd (UV filter als optie)
  • U kunt verwarmen tijdens koude dagen
  • U kunt koelen wanneer u wilt
  • Bedien het apparaat met een afstandsbediening of uw smartphone

In de meeste gevallen gaat het om het monteren van een split airco aan de binnenmuur, vervolgens wordt er een gat tussen de binnen en buitenmuur geboord om de airco aan de buitenunit te kunnen verbinden. Deze kunnen aan de muur vastgezet worden met speciale beugels of via leidingkoker naar een andere locatie zoals een plat dak, balkon of andere constructie waar de airco veilig en stevig kan worden bevestigd.

Meer weten? Bel ons voor een advies gesprek of offerte!

Waar mag je een airco plaatsen?

Wij zullen in samen spraak met u bepalen waar u de airco laat plaatsen, wel is het belangrijk rekening te houden met een aantal zaken. Zoekomst adviseert u hierin, zodat u er optimaal van profiteert.

  • Een airco wordt geplaatst op een vlakke wand.
  • Afhankelijk van de grote van de ruimte kunt u een krachtige of minder krachtige airco plaatsen
  • Het is belangrijk dat er voldoende ruimte is voor invoer en uitvoer van de luchtstroom.
  • Condenswater komt vanuit de binnenunit en moet ten alle tijden kunnen aflopen. Wanneer dit niet mogelijk is, dan zullen we een condenspomp plaatsen.

Meest voorkomende kamers

De meeste Nederlanders gebruiken een airco om kamers als de woonkamer, slaapkamer en zolder te kunnen koelen tijdens de warme dagen van het jaar. Strategisch geplaatst kunnen ze ook helpen om koude lucht naar andere kamers te brengen, zoals een hal of kantoor. Het vermogen van de airco is vaak afgestemd op de grote van de ruimte die het apparaat moet koelen. Zo is een 3,5 KW airco voldoende om een gemiddelde woonkamer comfortabel te koelen en zijn 2,5 KW vermogen airco’s voldoende voor iets kleinere kamers zoals slaapkamers. Voor hele grote ruimtes in huis zou zelfs een 5.0 KW gebruikt kunnen worden.

Werkt u vaker thuis? Dan is een airco ideaal om de werkruimte comfortabel te maken. Al onze airco’s kunnen zowel koelen als verwarmen. Veel van onze klanten hebben deze voordelen al mogen ervaren en kunnen niet meer zonder.

Wat kost een airco?

Het plaatsen van een vaste airco in huis is mogelijk vanaf € 1.200,-. Dit is met name afhankelijk van het aantal apparaten dat geplaatst wordt, het merk en de uren die het kost om alles correct en netjes te monteren.  Wij komen graag bij u langs om samen met u te kijken naar de mogelijkheden. Wij werken alleen met topmerken, die bewezen duurzame kwaliteit leveren. Zodat u jarenlang van uw airco kunt genieten. Bel of mail ons voor een vrijblijvende afspraak

Uw huis goedkoop verwarmen met een airco!

Wist u dat een airco ook de mogelijkheid biedt om een ruimte te verwarmen, simpelweg door het koelingsproces om te draaien. In plaats van koude lucht, kan een airco in de winter ook warme lucht de ruimte in blazen. Zo verwarmt u veel voordeliger dan met uw CV ketel. Dit voordeel zit hem in het feit dat de airco gebruik maakt van elektriciteit, terwijl de CV ketel gas verbruikt. Stroom is in vergelijking vele malen goedkoper en is zelfs met zonnepanelen efficiënt zelf op te wekken. Het verwarmen gaat ook veel sneller dan traditionele radiatoren die eerst warm moeten worden voordat ze warmte afgeven. Via een airco wordt de warme lucht direct de kamer in geblazen. Kijk hier als u meer wilt weten over welke airco u nodig heeft

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op voor een advies op maat!