Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Een vraag die ons regelmatig gesteld wordt is: Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? Het antwoord op deze vraag hangt af van wat u wilt opwekken. In uw woning verbruikt u dagelijks stroom en betaalt u hiervoor via uw energierekening. Wanneer u uw stroomverbruik zelf zou willen. Dan is het belangrijk te weten hoeveel stroom u verbruikt. Bij Zoekomst werken wij met kwaliteitspanelen van de merken:

 

  • Canadian Solar deze panelen wekken gemiddeld 400 kWh per jaar op
  • Solitek deze panelen wekken gemiddeld 400 kWh per jaar op

Elk van deze panelen heeft een hoog rendement. De panelen die het meest opbrengen zijn in de aanschaf ook iets hoger in prijs. Daar krijgt u dan uiteraard wel een hoger rendement voor terug.

 

Situatie 1. U wil 1.000 kWh per jaar opwekken.

In dit geval heeft u 3 tot 4 zonnepanelen nodig die u kunt installeren op uw schuine en/of platte dak.  

 

Situatie 2. U wil 3.000 kWh per jaar opwekken

In dit geval heeft u 10 tot 12 zonnepalen nodig. Een gemiddeld gezin in Nederland verbruikt om en nabij de 3.000 kWh per jaar. Voor dit aantal zonnepanelen heeft u wel een groot oppervlak nodig om de panelen efficiënt te plaatsen. Zoals uw dak. Een dakkapel kan het aantal plaatsbare panelen verminderen.

 

Situatie 3. U wil 5.000 kWh per jaar opwekken

In deze situatie heeft u een bovengemiddeld oppervlak nodig om tussen de 15 en 19 zonnepanelen te plaatsen. Indien mogelijk kunt u op meerdere plaatsen panelen plaatsen, zoals uw dak en eventuele andere oppervlakte zoals het dak van een schuur of garage.

 

Zoekomst helpt Nederlandse consumenten met hoge kwaliteit zonnepanelen en geeft tevens 10 jaar garantie op de installatie die los staat van de garantie op de panelen.  Kijk hier voor meer informatie over zonnepanelen installatie via Zoekomst.